Werken bij de gemeente Hoorn

Alicia Vargas Velasquez

Alicia Vargas Velasquez

Is: Communicatieadviseur voor onder andere het programma Kansen voor de Kersenboogerd en de Poort van Hoorn. Daarnaast zit zij in het organisatieteam van het VNG Jaarcongres (van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) dat in 2021 in regio Westfriesland wordt gehouden.

Haar werkdroom: Als persoon en in mijn carrière blijven groeien in een steeds veranderende omgeving.

De rode maar onzichtbare draad

Vraag het een willekeurige collega en je krijgt een divers palet aan antwoorden op de vraag ‘Hoe is het eigenlijk om bij gemeente Hoorn te werken?’ Wie je ook spreekt, je hoort termen als uitdaging, vrijheid, goede werk-privé balans, afwisseling, kansen en ontwikkeling. Ondanks de uitdagingen die er altijd zijn binnen een gemeente, zoals de continue afweging van belangen of de complexiteit van besluitvorming, is gemeente Hoorn volgens haar eigen medewerkers een bijzonder aantrekkelijke werkgever.

Een werkgever die daadwerkelijk alle mogelijkheden en kansen biedt. Kansen die je krijgt, waar je om kunt en mag vragen en die je kunt invullen op jouw eigen wijze. En dwars door die diversiteit aan antwoorden en mogelijkheden vlecht zich bijna onzichtbaar een rood draadje.

Want al die genoemde termen verenigen zich in iets wat zich niet direct laat vangen. Iets wat zich vertaalt in verbinding tussen al die mooie mensen, de stad en de gemeente samen. Noem het een sfeer, een mentaliteit of wellicht een bedrijfscultuur. Waar iedereen zelf zijn eigen talent inbrengt, verbindt dat rode draadje al deze mensen tot een organisatie waar het ontzettend fijn is om te werken: gemeente Hoorn!

Kelly Veerman

Kelly Veerman

Is: Teammanager Informatiemanagement & Automatisering, het team dat alle ICT-voorzieningen voor de gemeente, de werkplekken en applicatiebeheer, de website hoorn.nl en de veilige opslag van data verzorgt.

Zijn werkdroom: Continu vernieuwen en verbeteren met behulp van moderne ICT oplossingen voor de gemeente en inwoners van Hoorn.

Mariska Dijkman

Mariska Dijkman

Is: Wabo Vergunningverlener bij Team Vergunningen en Bouwtoezicht.


Haar werkdroom: Altijd met een lach naar mijn werk blijven gaan.


Sem Eg

Sem Eg

Is: Werkvoorbereider / Procesbegeleider bij Team Realisatie, onderdeel van het Ingenieursbureau van de gemeente.


Zijn werkdroom: De verbindende factor zijn tussen ontwerp en uitvoering van projecten in de buitenruimte.

Roos Bruin

Roos Bruin

Is: Beleidsmedewerker Zorg & Samenleving, dit team houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met sociaal beleid en de uitvoering ervan, bijvoorbeeld Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), inburgering, armoede, jeugdhulp, welzijnswerk en de opvang van dak- en thuislozen.

Haar werkdroom: Samen met mijn collega’s bijdragen aan een beter leven voor de inwoners van Hoorn