28 EN 29 JUNI 2022

VNG Jaarcongres 2022 in Westfriesland

Het VNG Jaarcongres komt op 28 en 29 juni 2022 naar regio Westfriesland. Westfriesland zou in 2020 al de gastregio zijn voor het jaarlijkse congres van de VNG. Door de uitbraak van het coronavirus is toen door de VNG en regio Westfriesland samen besloten om het congres te verzetten naar 2021 en uiteindelijk 2022.

Met frisse moed, energie en betrokkenheid verder

'Nu de eerste tekenen van een zomer met festivals en congressen lijken door te komen, kijken ook wij met frisse moed richting het VNG Jaarcongres in 2022. We verheugen ons met name op de bezoekers te verwelkomen in onze regio. Dat gaat digitaal toch een stuk moeilijker. Daarom zijn we blij dat we samen met de VNG hebben besloten om het congres pas naar Westfriesland te halen als we ook écht de regio kunnen laten beleven. Zo profiteren onze partners en Westfriese ondernemers het beste van het congres. Het team gaat dan ook samen met de partners na de zomer met dezelfde energie en betrokkenheid verder om het congres in Westfriesland tot een succes te maken', aldus burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg namens de Westfriese bestuurders.

Video over Westfriesland en datum

Het was al eerder bekend dat het congres in 2022 wederom in Westfriesland zou plaatsvinden. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen 16 juni werd de datum bekend gemaakt. Dat gebeurde met een video over Westfriesland. Het bekendmaken van de datum geldt als start van de run op overnachtingen in de regio.

JAN NIEUWENBURG


“We nodigen de congresbezoekers van harte uit om deze zomer al te komen genieten van de veelzijdigheid van onze regio. Van de Hollandse landschappen, de ligging aan het water en de rijke historie.”