VNG Jaarcongres in Westfriesland in juni 2022

Pandemie nog niet achter de rug

Het VNG Jaarcongres in regio Westfriesland schuift door naar juni 2022. Dat hebben de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de regio Westfriesland samen besproken en besloten. De VNG organiseert daarom dit jaar een digitaal Jaarcongres. Data van het digitale congres in 2021 en het congres in 2022 zijn nog niet bekend.

Westfriesland zou in 2020 de gastregio zijn voor het jaarlijkse congres van de VNG. Door de uitbraak van het coronavirus is toen besloten het congres te verzetten naar 2021. De pandemie is nog niet achter de rug. Het is te onzeker hoe de zomer van 2021 eruitziet. Het is niet realistisch om ervanuit te gaan dat de regio 2500 bezoekers veilig kan ontvangen.

Ook vraagt het VNG Jaarcongres organiseren om maandenlange voorbereiding, en daarom is nu al duidelijkheid gewenst. Niet alleen voor de VNG en de regio Westfriesland, maar ook voor de vele partners. Het team gaat samen met de partners later met dezelfde energie en betrokkenheid verder om het congres in Westfriesland tot een succes te maken.