Wat is de planning?

Op 18 februari 2020 zijn de bestratingswerkzaamheden gestart op het Kerkplein. Naar verwachting is het Kerkplein eind juni klaar. De aannemer is begonnen met het gedeelte vanaf Kerkplein huisnummer 26 (roze pand) tot aan de Peperstraat. De volgorde van de werkzaamheden is met de klok mee rondom de Grote Kerk. De werkzaamheden in de Nieuwstraat starten op 2 juni en zijn half juli klaar. Bekijk de volgorde van de werkzaamheden op de tekening. Daarop ziet u ook waar u uw huisafval kunt neerzetten tijdens de werkzaamheden.

Zijn er omleidingen?

Vanaf het moment dat de Breestraat is afgesloten, zijn er omleidingen. Deze worden op tijd met borden en op www.hoorn.nl/werkaandeweg aangegeven. We proberen het aantal en de duur van de afsluitingen zoveel mogelijk te beperken. Je kunt altijd op het Kerkplein komen: via de Kerkstraat óf de Breestraat.

Wat gebeurt er met de Kerktoren?

De fundering van de Kerktoren wordt hersteld omdat de kerktoren langzaam scheef komt te staan. De werkzaamheden duren tot en met maart 2020.

Wie heeft het ontwerp gemaakt?

Een groep ondernemers en bewoners heeft samen met MTD Landschapsarchitecten het ontwerp voor het Kerkplein gemaakt. Het gaat om een afvaardiging van horecaondernemers en winkeliers, Ondernemers Stad Hoorn, Vereniging Oud Hoorn, bewoners Grote Kerk, de eigenaar van het hotel en de gemeente.

Waar kan ik terecht met vragen?

Je vragen kun je stellen via kerkplein@hoorn.nl of 0229 25 22 00.

Wat komt er in de Grote Kerk?

Er komt een hotel in de Grote Kerk. Met daarin zo’n 45 kamers. Daarnaast komt er horeca en een bierbrouwerij.


Naar verwachting kan het hotel in

het najaar van 2020 de deuren openen.