Aan de slag

 • Praktische informatie
 • Werklocaties
 • Je digitale werkplek

Praktische informatie

Werktijden en aanwezigheid

Bij de gemeente Hoorn kun je tijd en plaats onafhankelijk werken. Het is belangrijk dat dit aansluit bij wat er voor je werk nodig is. Stem met je collega’s af op welke tijden en dagen je werkt. De bereikbaarheid voor inwoners, ondernemers en je collega’s staat daarbij voorop. In het stadhuis kun je van 7.00 tot 20.00 uur werken. Daarnaast kun je met een veilige wifi-verbinding op andere locaties werken.

Bovenstaande informatie geldt voor veel kantoorfuncties op het stadhuis. Maar een groot deel van het werk van de gemeente vindt ook buiten het stadhuis plaats. Zoals in de wijkcentra, op de rayonposten, in het Westfries Archief of het Westfries Museum. Ook zijn er functies waarbij er in roosterdiensten wordt gewerkt, zoals de handhavers in de stad, het opruimen van de zaterdagmarkten, het klantcontactcentrum en de kinderboerderij. En we kennen piketdiensten, waarin je je beschikbaar moet houden voor oproepen om te komen werken. Bijvoorbeeld een piket voor storingen en calamiteiten.

Bedrijfsrestaurant

Je kunt de hele dag in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis terecht. Met je pinpas reken je zelf af bij een van de betaalautomaten. De verse producten zijn alleen rond lunchtijd verkrijgbaar.

Opgeruimde werkplek Iedereen moet aan het einde van de dag zijn werkplek opgeruimd achterlaten. De schoonmakers maken alleen lege bureaus schoon. Bovendien hebben we geen vaste werkplekken; voor je collega’s is het fijn wanneer ze een leeg bureau aantreffen. Bewaar je spullen in je kluisje.

Groene Knop Werkt iets niet zoals het zou moeten? Of wil je iets aanvragen of reserveren? Dan doe je dat eenvoudig via de groene knop op het intranet Hoi!.

Kluisjes
Werklocaties

Er zijn verschillende locaties van de gemeente Hoorn. Je kunt ze bekijken op deze kaart.

Het stadhuis Voor veel collega’s is het stadhuis de eerste dagen een zoekplaatje. Van 1975 tot 1981 is het stadhuis gebouwd, onder aanvoering van architect A.E. Küpfer. Het bestaat uit 3 verschillende delen: het A, B en C-gebouw met meerdere verdiepingen. Als je goed bent in kaart lezen, dan kan dit overzicht je helpen om wegwijs te worden. En anders is het een kwestie van een paar keer verdwalen en de weg vragen. Je kunt deze kaart alleen openen als je op het stadhuis bent.

Je digitale werkplek

Laptop

We werken standaard met een laptop. Als je na één jaar vast in dienst komt, kun je zelf uit een van de beschikbare modellen kiezen. Je werklaptop is voor je werk bedoeld. Als je hem af en toe privé gebruikt, is dat prima. Je kunt er alleen niet alle applicaties op installeren. Je kunt kiezen uit een lijst van applicaties. Staat de applicatie die je voor je werk nodig hebt er niet bij? Dan kun je een aanvraag doen via de groene knop [link].

Mobiele telefoon

Voor het werk krijg je een mobiele telefoon. Deze telefoon mag je ook privé gebruiken. Houd er wel rekening mee dat wanneer je buiten de EU reist, je de telefoonkosten zelf moet betalen.

Office 365 We werken met Windows 10 en Office 365. Daarmee hebben we altijd de nieuwste versies van de software. Een paar handige tips:

 • Maak je aantekeningen in OneNote.
 • Gebruik de chatfunctie van Teams voor video-vergaderen.
 • Zorg ervoor dat je status in Lync (Skype for Business) actueel is, zodat het klantcontactcentrum (KCC) je kan bereiken.
 • Gebruik OneDrive voor het delen en samenwerken aan conceptbestanden.

Informatieveiligheid Als gemeente hebben we veel met vertrouwelijke informatie te maken. Daarom werken we met een veilig systeem. Maar om de veiligheid van informatie te garanderen hebben we jou ook nodig:

 • Gebruik geen USB-sticks.
 • Zorg voor een sterk wachtwoord of wachtzin voor je laptop en een veilige code van minimaal 6 tekens voor je mobiele telefoon.
 • Houd je wachtwoord privé.
 • Vergrendel altijd je laptop als je even van je plek bent. (Windows-knop+l) En laat je laptop nooit onbeheerd achter.
 • Wees je bewust met wie je welke informatie deelt.
 • Gebruik Zivver voor het versturen van informatie met persoonsgegevens of andere vertrouwelijke informatie.
 • Maak verbinding met veilige Wifi-netwerken, dus geen openbare netwerken. Is er geen veilig Wifi-netwerk? Maak dan verbinding met de hotspot van je mobiele telefoon.

Ga voor uitgebreide informatie naar Hoi!